Om oss

Sotra Glass er en glassmester som har sitt arbeidsområde i Bergen og omegn. Bilde: Våre lokaler i Idrettsvegen 103

Sotra Glass har en kjernevirksomhet knyttet til Glassfaget både for private og næringsliv, samt for det offentlige. Oppdrag utføres hovedsakelig på Sotra og i Øygarden, men også i Stor Bergen.

Stiftet i 1975

Sotra Glass ble stiftet av Karsten Nilsen i 1975. Tidligere jobbet han i sin fars Glassmesterbedrift i Bergen og tok fagbrev i glassfaget i 1966, og senere mesterbrev. Da familien flyttet til Sotra i 1975 var det naturlig for han å starte sin egen virksomhet. De første årene ble bedriften drevet fra garasjen hjemme på Kolltveit. Oppdrag i kommunene Fjell, Sund og Øygarden for næring og private var grunnlaget og i en periode hadde selskapet også en liten butikk på Søre Sæle i Øygarden.

I 1983 flyttet bedriften til Straume og etablerte seg med gave/interiørbutikk i tillegg til glassmestervirksomheten. Firmaet ble også etablert som aksjeselskap og ansatte flere. Virksomheten hadde flere lokaliteter på Straume/Sartor området i perioden fram til 2002.

I 2001 overtok sønnen Kjell Nilsen den daglige driften av firmaet. Han hadde fagbrev og mesterbrev i Glassfaget og hadde jobbet i firmaet siden tidlig i ungdommen.

Sotra Glass idag

Selskapet gikk tilbake til sin kjernevirksomhet og etablerte seg etter hvert i Straume Næringspark. Våren 2012 kjøpte Sotra Glass AS egne lokaler i Idrettsvegen 103 og driver i dag sin virksomhet derfra.

Kjell Nilsen

Kjell Nilsen

Glassmester/daglig leder

97 58 87 55 Send epost
Therese Nilsen

Therese Nilsen

Kontor/butikk medarbeider

93 01 00 23 Send epost
Tore Ande Neverdal

Tore Ande Neverdal

Glassfagarbeider

41 69 42 46
Joakim Pettersen Schlyder

Joakim Pettersen Schlyder

Glassfagarbeider

95 90 75 54